Last updated: 27/05/2020 27/05/2020

Sammendrag: Studie

Klageren fikk fornyet studietillatelse fordi han nå viste at han kunne forsørge seg selv gjennom hele studieåret.

Bakgrunn

Klageren hadde oppholdstillatelse for studieåret 2018-2019 for å ta et mastergradsstudium. Han søkte om fornyelse av tillatelsen.

Vurdering og konklusjon

UNE mente at klageren nå hadde sannsynliggjort vilkåret om forsørgelse (underhold). UNE vurderte klagerens kontoutskrifter og hans forklaring på penger inn og ut av kontoene. De nye kontoutskriftene viste at han hadde et beløp på konto som i utgangspunktet var høyt nok til at han kunne forsørge seg selv. UNE mente derfor at tillatelsen kunne fornyes for vårsemesteret 2020, og at han fremdeles har pengene på sin konto.

Dette styrket også påliteligheten av klagerens opplysninger om at disse pengene er og skal være under hans faktiske og rettslige rådighet under hele perioden med tillatelse. UNE mente at klageren hadde nok penger til å forsørge seg selv gjennom hele studieåret 2019-2020.

De øvrige vilkårene for fornyet oppholdstillatelse var også oppfylt. Klageren hadde blant annet fortsatt studieplass til et godkjent studium, god nok fremgang i studiene og hans identitet var sannsynliggjort. Han hadde derfor rett til fornyet oppholdstillatelse for ett år fra utløpet av den tidligere tillatelsen.

Var dette sammendraget nyttig?