Sist oppdatert: 21.04.2020 21.04.2020

Sammendrag: Arbeid

Klageren ønsket oppholdstillatelse som faglært arbeidssøker. UNE avslo søknaden fordi klageren ikke hadde tillatelse som student eller forsker da han søkte om tillatelse.

Bakgrunn

Klageren hadde i en periode oppholdstillatelse som student i Norge. Han søkte om fornyelse av tillatelsen. Mens søknaden var til behandling hos UDI søkte han også om tillatelse som faglært arbeidssøker. Begge søknader ble avslått av UDI. Søknaden om opphold som faglært arbeidssøker ble avslått fordi han ikke hadde hatt gyldig oppholdstillatelse da han søkte om tillatelse. Klageren mente at han hadde lovlig opphold mens han hadde en annen søknad til behandling.
 

UNEs vurdering

UNE mente at klageren hadde rett til å oppholde seg i Norge da han søkte om tillatelse, fordi han hadde en annen søknad til behandling hos UDI. Samtidig som han hadde en søknad til behandling hadde han også rett til å søke faglært arbeid. For å få oppholdstillatelse som faglært arbeidssøker, kreves det at man har gyldig tillatelse som student eller forsker på det tidspunktet man søker om tillatelse. Det hadde klageren ikke, og søknad kunne derfor avslås. UNE mente at det heller ikke var sterke menneskelige hensyn i saken, og at klageren ikke var vernet mot retur til hjemlandet.
 

Var dette sammendraget nyttig?