Sist oppdatert: 28.01.2021 28.01.2021

Sammendrag: Au Pair

Klageren fikk ikke oppholdstillatelse som au pair fordi hennes formål med oppholdet i Norge ikke var kulturutveksling. Hun skulle bo hos en vertsfamilie i nærheten av sine egne familiemedlemmer.

Bakgrunn

 
Klageren søkte om oppholdstillatelse som au pair. Formålet med søknaden var kulturutveksling hos en vertsfamilie. Vedlagt søknaden var det blant annet kopi av klagerens pass og kontrakt om kulturutveksling.
 
UDI mente at klageren ikke ville få kulturutveksling i Norge, og avslo søknaden.
 

UNEs vurdering

 
En au pair kan få oppholdstillatelse i Norge i til sammen to år. Regler om dette står i utlendingsloven § 26 og utlendingsforskriften § 6-25. Det stilles krav til aupairkontrakten og til at formålet med oppholdet må være kulturutveksling.
 
UNE var enig i UDIs vurdering. Klagerens søster hadde tidligere arbeidet for den samme vertsfamilien, og var nå etablert med egen familie i samme by. At klageren hadde valgt å være au pair i nærheten av sine familiemedlemmer, svekket sannsynligheten for at klageren ville få kulturutveksling i Norge, det omfatter å lære seg norsk språk og kultur. UNE mente at det ikke var sannsynlig at formålet med oppholdet i Norge var kulturutveksling, men blant annet å tilbringe tid med sin nærmeste familie. Søknaden ble derfor avslått.
 

Var dette sammendraget nyttig?