Sist oppdatert: 30.11.2023 30.11.2023

Sammendrag: Visum

Klageren fikk ikke visum til Norge fordi formålet med reisen hadde falt bort. Idrettsturneringen klageren skulle delta på, var allerede avholdt.

Bakgrunn

Klageren møtte ved ambassaden i Nairobi og søkte om visum for å delta på en idrettsturnering i Norge. Han leverte inn kopi av pass, flybilletter og reiseforsikring.
 
UDI avslo søknaden fordi det var usikkert om klageren ville reise ut av Norge ved visumets utløp. Det var ikke sterke velferdshensyn i saken som kunne veie opp for hans svake returforutsetninger.
 
Klagerens fullmektig påpekte blant annet at visum utstedes til deltakere på Norway cup, og at visum til en annen turnering derfor ikke burde avslås. Han mente også at UDI ikke hadde vurdert klagerens individuelle forutsetninger tilstrekkelig godt.
 

UNEs vurdering

UNE viste innledningsvis til den felles visumforordningen som gjelder for Schengen-området. For å få innvilget visum, må formålet med og vilkårene for oppholdet være dokumentert.
 
Klagerens formål med oppholdet i Norge var å delta i en idrettsturnering. UNE påpekte at turneringen allerede var avholdt, og at formålet med reisen dermed hadde falt bort. Klageren hadde ikke dokumentert noen andre formål med oppholdet.
 
Klagen ble derfor avslått, og de andre vilkårene for visum ble ikke vurdert.

Var dette sammendraget nyttig?